Cât costă un loc în căminele studențești ale facultăților de stat

La 1 octombrie începe anul universitar, iar studenții care nu s-au îngrijit de cazare până acum au intrat pe ultima sută de metri. Anul acesta, în căminele facultăţilor de stat, preţurile variază între 233 lei şi 1.240 lei/lună, în timp ce chiria minimă pe o lună, pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere, în zonele limitrofe ale Capitalei este de 250, respectiv 300 de euro.

Potrivit datelor oficiale, la nivel național, prețurile pentru un loc în căminele de stat variază între 250 și 1240 de lei.

Oana Tînțar, preşedinte, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România: Preţul minim este undeva la 250 – 300 de lei pe lună, în timp ce preţul maxim este atins de una dintre universităţile din Bucureşti şi este de 1240 de lei pe lună. Sunt camere cu trei locuri sau două locuri şi grup sanitar la comun, în timp ce la polul opus sunt în regim hotelier sau protocol, de tip garsonieră.

În căminele de stat din Craiova, prețurile variază în funcţie de confort şi forma de învăţământ: buget sau taxă. Costul începe de la 183 şi ajunge la 450 de lei pe lună

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *