Ariana Dudună, reprezentată a elevilor: Ne scârbește că Guvernul încearcă să întoarcă părinții și elevii împotriva profesorilor

Guvernul încearcă să întoarcă părinții și elevii împotriva profesorilor și a chemat la discuțiile de marți Consiliul Național al Elevilor, organism fără statut juridic de asociație care a fost înființat prin ordin de ministru, a declarat președinta Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună.

Referitor la faptul că asociațiile de elevi independente nu au fost invitate la discuțiile de la Guvern, Ariana Dudună a spus: „Nu, nu am primit nicio invitație la nicio discuție de la Guvern și, și dacă am fi primit, în niciun caz nu avem intenția să intervenim pentru stoparea grevei. Susținem profesorii, ne iubim profesorii și credem că merită mai mult de la Guvern”.

Întrebată cine sunt elevii chemați marți la Guvern, președinta AEC a precizat: „Nu am detaliile exacte. Din ce știu, este vorba de Consiliul Național al Elevilor, care e un organism consultativ la nivel național, dar nu are statut juridic de asociație (…). E înființat prin ordin de ministru, da, e organism înființat prin ordin de ministru”.

Întrebată ce părere are despre solicitarea lui Nicolae Ciucă, care le-a cerut părinților și copiilor să intervină pentru oprirea grevei, Ariana Dudună a răspuns: „E una complet penibilă și, o să o spun direct, ne scârbește faptul că Guvernul încearcă să întoarcă părinții și elevii împotriva profesorilor și că noi, ca niște copii, suntem folosiți în acest joc pentru oprirea grevei, o grevă care este legitimă, care vine cu niște solicitări legitime și pe care cred că toți, părinți, elevi, profesori, toată lumea ar trebui să o susțină. Nu am auzit pe nimeni care să spună că profesorii nu merită salarii mai mari. Toată lumea susține solicitările profesorilor, dar unii se pun împotriva grevei din niște considerente politice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *