Liderul USR face marele anunț

Liderul USR Dan Barna spune că formațiunea pe care o conduce ar putea accepta susținerea unui guvern de tranziție, chiar dacă în el ar fi membri ALDE și Pro Romania, condiția fiind totuși aceea de respectare a condițiilor de integritate USR. În ceea ce privește succesul moțiunii de cenzură, consideră că acesta nu este o certitudine, relatează Mediafax.

„În cele din urmă Parlamentul are rolul să legifereze și să acționeze, inclusiv într-o moțiune de cenzură, pentru beneficiul cetățenilor, nu pentru al nostru. Nu guvernăm pentru noi înșine. Trebuie să ridicăm ochiul de la șireturi și să ne uităm un pic la orizont. Această guvernare face rău. Nu e vorba de încredere, ci de a stabili un acord prin care susținem parlamentar un guvern care respectă niște priorități pentru noi”, a spus Dan Barna, citat de Mediafax.

„Noi vedem această guvernare ca o guvernare de tranziție pentru anticipate. Susținem un astfel de guvern, dacă își asumă obiectivele care pentru noi contează”, a declarat Dan Barna într-un interviu pentru Mediafax.

Întrebat dacă ar susține și un guvern din care fac parte ALDE și Pro România, Dan Barna a spus că USR susține orice guvern non-PSD care își asumă condițiile pe care le pune partidul său, fără a se gândi în mod particular la persoane. El a dat ca exemplu de obiective urmărite de USR într-o guvernare de tranziție alegerea primarilor în două tururi, abrogarea ordonanței 114 și revenirea asupra modificărilor aduse legilor justiției.

În schimb, dacă ar fi nominalizat un premier tot de la PSD, iar guvernarea de tranziție ar fi asigurată de o alianță din care ar face parte și PSD, Dan Barna spune că USR nu ar susține un astfel de guvern.

Dacă ar fi un guvern PNL- ALDE,-Pro România, un astfel de guvern ar fi susținut parlamentar de USR, cu amendamentul că cei din componența echipei guvernamentale ar trebui să respecte criteriile de integritate ale USR. „Oamenii nominalizați de aceste partide ar trebui să fie cu o integritate ireproșabilă, să nu aibă probleme penale, elemente pe care le cerem și de la propriii noștri membri”, a spus Dan Barna.

„USR a fost un partid consecvent. Dacă vom cădea de acord pentru alegeri anticipate, nu mai intrăm în secvența asta (a unui guvern de tranziție – n.r.). Moțiunea de cenzură nu trimite guvernul acasă. Moțiunea de cenzură inabilitează Guvernul să emită ordonanțe de urgență și rămâne doar să administreze treburile curente”, a subliniat liderul USR. El a mai spus că la consultările de la Cotroceni, care vor fi convocate dacă trece moțiunea, va susține ideea unui acord cu celelalte partide pentru a declanșa alegeri anticipate.
Dan Barna facem apel la opoziție să voteze la vedere la moțiunea de cenzură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *