Dan Barna învață ce înseamnă totalitarismul

Aflat in campanie de strângere de semnături pentru candidatura la Președinția României, liderul USR s-a informat despre ororile suferite de români și evrei:

„Astăzi am strâns semnături în Satu Mare, Baia Mare, și am vizitat Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighet și casa memorială Elie Wiesel.

Ororile totalitarismelor pe care această țară a fost obligată să le suporte nu trebuie să mai fie posibile niciodată. Primul pas este să restabilim încrederea oamenilor în bine, în ei înșiși și în societate.

Regimurile totalitare asta au făcut, au distrus încrederea oamenilor în cei din jurul lor, i-au întors pe unii împotriva altora și le-au furat viitorul.

Memoria este importantă, păstrarea ei este esențială. Memorialul de la Sighet și casa Elie Wiesel sunt repere pentru a ne înțelege istoria și, cred eu, esențiale în educarea viitoarelor generații.

Țara noastră încă nu a terminat munca pentru a afla adevărul istoric legat de lagărele regimului totalitar, însă la trei decenii de la căderea comunismului avem datoria să reconstruim încrederea pe care o avem în cei din jur, în stat, în forța umană pe care o au românii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *