PNL reacționează la nominalizarea lui Teodor Meleșcanu

În scandalul momentului PNL se poziționează printr-o analiză succintă exprimată pe pagina oficială de socializare:

„Prin nominalizarea lui Teodor Meleșcanu pentru postul de președinte al Senatului, PSD a dovedit că nu a înțeles nimic din lecția alegerilor din 26 mai. În guvernarea PSD, umilirea românilor a devenit criteriu de selecție pentru a fi numit într-o funcție publică.

❗Pe 16 noiembrie 2014, când a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, mii de români din Diaspora au stat ore întregi la cozi pentru a vota sau nu au mai apucat să își exercite dreptul la vot. Teodor Meleșcanu, numit ministru de Externe în locul lui Titus Corlățean, a refuzat să suplimenteze numărul secțiilor de vot pentru românii din străinătate.

❗Scenariul s-a repetat pe 26 mai 2019, când au avut loc alegerile europarlamentare și referendumul pe teme de justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis. Diaspora a fost din nou umilită, românii din străinătate fiind nevoiți să stea la cozi uriaşe pentru a putea vota, iar foarte mulţi nici nu au reuşit să îşi exercite dreptul pentru că secţiile de votare s-au închis în faţa lor. Teodor Meleșcanu, din nou ministru de Externe, a refuzat să ia măsuri pentru a asigura dreptul de vot și nu și-a asumat răspunderea pentru cele întâmplate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *