Anunț important în cazul avionului prăbușit în zona Harghita

Un elicopter SMURD se va deplasa spre locul unde un avion utilitar a aterizat forţat, după care a luat foc, pentru a-i recupera pe pilotul şi copilotul care s-au autoevacuat, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit sursei citate, avionul de mici dimensiuni, care împrăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraş şi, potrivit celui care a sunat la 112, a luat foc, dar pilotul şi copilotul au reuşit să se evacueze.

„La bord se aflau pilotul şi copilotul, care s-au evacuat imediat. Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluate de către echipajele medicale”, a precizat sursa citată. Având în vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, la faţa locului se deplasează trei echipaje de salvatori cu mijloace 4×4, a mai precizat IGSU.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu a precizat că zona în care a avut loc aterizarea forţată este necunoscută, între Odorhei şi Gheorgheni. Spre locul accidentului se deplasează şi echipaje de la Salvamont şi Jandarmerie Montană, a mai spus Alina Ciobotariu. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *