Niculae Bădălău: România poate deveni principalul furnizor de gaze din Uniunea Europeană

Bugetul Ministerului Economiei pentru anul 2019 a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputaţilor şi Senat.

Astfel, 28 de parlamentari au votat ”pentru” şi 12 au votat ”împotriva” propunerii de buget pentru Ministerul Economiei. Amendamentele depuse de parlamentarii Opoziţiei nu au primit suficiente voturi pentru a fi adoptate.

“Cu referire la Nordstream 2 şi Turkish Stream 2, părerea mea este că trebuie să maximizăm importanţa BRUA şi să nu fim de acord cu cele două, pentru că nu aduc nici un beneficiu României. România poate deveni principalul furnizor de gaze din Uniunea Europeană, dacă dăm drumul la cele 2 perimetre şi la celelalte în curs. Eu nu aş încuraja cele două proiecte, pentru că în mod evident nu aduc nici un beneficiu României. Plafonarea gazului a fost una din măsurile benefice. Nu putem fi competitivi cu o energie scumpă, iar gazul intră în toate industriile. UE a fost de acord, ne-a permis trei ani de zile, sper ca în ăştia trei ani să dăm drumul la offshore şi la alte perimetre de exploatare, ca să existe o competiţie reală. Trebuie să dăm drumul la o competiţie reală, nu doar două companii să facă preţul pe piaţa gazului”, a scris ministrul Economiei, Niculae Bădălău pe facebook.

Ministerul Economiei este finanţat în proporţie de 99,92% prin bugetul de stat iar 0,08% sunt bani proveniţi din fonduri externe nerambursabile.

Pentru 2019, Ministerul Economiei va primi de la bugetul de stat 620,356 milioane de lei (credite bugetare), în creştere cu aproape 163% faţă de anul precedent. În proiectul pentru anul în curs sunt prevăzute şi credite de angajament de 2,534 miliarde de lei.

Cheltuielile totale sunt estimate la 582,606 milioane de lei (în urcare cu 223,57% faţă de 2018), din care cheltuielile de personal se cifrează la 81,759 milioane de lei (plus 42,73%). Cheltuielile cu bunuri şi servicii sunt prevăzute la 19,9 milioane de lei, în creştere cu 28,86%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *