Ambasadorul Israelului în România, David Saranga apreciază atitudinea României împotriva intoleranței și antisemitismului

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga spune că România luptă împotriva antisemitismului.

„Astăzi trăim într-o lume în care xenofobia, antisemitismul și intoleranța există în Europa. Este un lucru foarte îngrijorător, nu numai pentru noi ca evrei sau pentru noi ca stat evreu, este îngrijorător și pentru Europa. Este îngrjijorător pentru că intoleranța este pe baza unei idei europene. Europa trebuie să se lupte împotriva acestui fenomen. În acest context, ce se întâmplă astăzi în România, sau activitatea României în acest domeniu – lupta împotriva antisemitismului, lupta împotriva intoleranței – este văzut într-un mod foarte pozitiv în întreaga lume și mai ales la noi, în Israel”, declara ambasadorul Israelului în România, David Saranga, la inaugurarea expoziției dedicate Vioricăi Agarici, de la Palatul Parlamentului.
David Saranga a dat ca exemplu înființarea Muzeului Holocaustului și inițitiva guvernului român privind organizarea unei conferințe despre combaterea antisemitismului, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *