Mai multe orașe mari și-au păstrat primarii

Multe mari orașe din țară au ales continuitatea. Rezultatele parțiale arată că locuitorii au votat cu actualii primari. Cluj Napoca, Constanța, Oradea, Galați, Arad sau Târgul Mureș sunt doar câteva din orașele în care rămân în funcție primari care, în multe cazuri, sunt și la al treilea mandat.


În multe orașe mari din țară rezultatele erau clare încă de aseară. Emil Boc, de exemplu, rămâne primarul orașului Cluj Napoca. A câștigat al șaselea mandat chiar dacă a obținut ceva mai puține voturi decât în anii precedenți. Emil Boc, primarul Clujului, candidat PNL: Duminică, dumneavoastră mi-ați acordat încredere, votul, astfel încât să pot continua munca la primăria municipiului Cluj-Napoca.

La primăria din Craiova rămâne Lia Olguța Vasilescu
A câștigat detașat în fața candidatului de pe locul 2, reprezentantul AUR.

Rezultate parțiale în țară. Primele victorii revendicate -D. Fritz la Timișoara, O. Vasilescu la Craiova, E. Boc la Cluj
Românii şi-au ales duminică reprezentanţii în administraţia locală – primarul general al Capitalei, preşedinţii de consilii judeţene, membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau ai consiliilor judeţene, primarii localităţilor/ primarii de sectoare ale Capitalei, precum şi membrii în consiliile locale ale fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Actualul primar câștigă alegerile și la Galați
În județul Galați nu au fost surprize. Actualul primar al municipiului și președintele Consiliului Județean au câștigat cel de-al treilea mandat cu peste 60% din voturi. Surpriza a fost la Consiliul Local Galați unde pe locul doi se află PACT, un partid local.

Ionuț Pucheanu, primarul oraşului Galaţi, candidat PSD: Oamenii m-au creditat și mai mult, asta înseamnă că presiunea ce va avea să vină pentru cel de-al treilea mandat la ceea ce trebuie să livrăm va fi una și mai mare.

Al treilea mandat și pentru primarul din Buzău
Locuitorii Județului Buzău au votat masiv pentru PSD, peste 55%. La primăria Buzău rămâne Constantin Toma care a câștigat al treilea mandat.

Constantin Toma, primarul Buzăului, candidat PSD: Rezultatele sunt încurajatoare. Buzoienii apreciază ceea ce s-a întâmplat în acest oraș și sunt mulțumiți că am reușit să obțină acest rezultat. Asta pentru că ne permite să continuăm.

Un nou mandat și pentru Vergil Chițac, primarulul în funcție la Constanța
Cu ceva emoții și Vergil Chițac, primarulul în funcție la Constanța, a câștigat un nou mandat. L-a întrecut pe candidatul USR, dar cu o diferență destul de mică.

Vergil Chițac, primar al Constanţei, candidat PNL: Au ieși la vot într-un număr atât de mare, într-o demonstrație de responsabilitate civică. Parcă mult mai mult decât în ultimele dăți.

Oradea, Arad, Tg. Mureș, Sibiu, Câmpulung Muscel, Sinaia și Brăila se mai numără printre orașele care vor merge în următorii 4 ani pe mâna actualilor primari.

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *