Bawi montează liniile de cale ferată în tunele, pe secțiunea Bănița-Merișor

Lucrările de reparații capitale și refacție totală aflate în execuție, la ora actuală, pe intervalul Bănița -Merișor – Crivadia (fir I) înregistrează progrese pe ambele șantiere.

„Continuăm lucrările de refacție totală în lungime de 10,90 km pe linia CF Bănița – Merișor – Crivadia, fir I și 6,50 km pe linia Ilia – Lugoj între stațiile Holdea – Marginea.
Se execută lucrări de montare a liniilor, inclusiv în tunele precum și lucrări de excavație în ampriza căii, așternere geotextile și geogrile, realizarea substratului căii, aprovizionare materiale de cale, traverse”, potrivit reprezentațiilor BAWI Construction. Pe cele două șantiere feroviare, ucrările de modernizare vizează componentele suprastructurii feroviare – terasament, material mărunt de cale șină, traverse, aparate de cale, bretele – pe o lungime a traseului de cca 11 km, dar și la instalațiile de semnalizare și centralizare, rețeaua de telecomunicații, poduri/podețe/tuneluri și pasajele la nivel cu calea ferată existente pe întregul traseu.

Lucrările sunt finanțate din fonduri de la bugetul de stat, iar termenul de finalizare a lucrărilor pe întregul interval este anul 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *