Sorin Grindeanu anunță un pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi, Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Alternativa Techirghiol, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol (30,6 km)! CNAIR a transmis, astăzi (marţi, n.r.), la ANAP documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia acestei autostrăzi, care prevede o perioadă de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare şi 36 de luni execuţie)”, a scris ministrul de resort pe pagina sa de Facebook.

Noua autostradă va asigura, prin nodul Cumpăna, legătura Autostrăzii Bucureşti-Constanţa (A2) şi a Centurii Constanţa (A4), cu sudul litoralului românesc (în apropiere de Mangalia) şi va reprezenta o alternativă modernă la DN 39 (drum naţional foarte aglomerat în perioada sezonului estival), subliniază acesta.

Traseul Alternativei Techirghiol va facilita accesul la localităţile Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie, Tuzla, 23 August.

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, pe traseul autostrăzii vor fi construite inclusiv 31 poduri/pasaje/viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare şi un punct de sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *