Dan Air a început să zboare de pe Aeroportul Internaţional George Enescu din Bacău

Compania ”Dan Air” a inaugurat baza operaţională de la Aeroportul Internaţional ”George Enescu”, urmând ca din data de 12 decembrie să opereze curse către opt rute.

„Cred că acest început de colaborare să fie pentru lung timp. Ceea ce noi am propus şi ceea ce avem ca şi strategie de conectare cu Europa sper să fie într-un parteneriat win-win cu Dan Air”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea.

Prezent la conferinţa de presă, fondatorul companiei aeriene, Dan Iuhas, a declarat că parteneriatul cu Aeroportul Internaţional „George Enescu” este pe termen lung.

„Vă asigur că suntem aici pe termen lung, am venit cu această viziune”, a precizat Dan Iuhas.

Directorul general al companiei, Matt Ian David, a subliniat că rutele pe care va opera „Dan Air” dinspre Bacău sunt către Italia, Spania şi Marea Britanie.

„Vom relua unele dintre cursele cele mai dorite către Italia, Spania, Marea Britanie şi vizăm extinderea către alte ţări, din vara viitoare”, a precizat Matt Ian David.

„Dan Air” şi-a închis recent baza operaţională de la Braşov, ultima cursă operată de aici fiind pe 12 noiembrie.

Decizia companiei de a renunţa la operaţiunile de pe Aeroportul din Braşov vine în contextul în care, pe data de 30 octombrie 2023, reprezentanţii aeroportului din Braşov au comunicat că extinderea programului de funcţionare de la 12 ore, la 16 ore, se va face abia din data de 15 ianuarie 2024.

Programul restrâns, lipsa dotărilor corespunzătoare ale aeroportului, esenţiale pentru efectuarea zborurilor pe timp de iarnă şi lipsa de facilităţi oferite companiilor aeriene – sunt motivele care au determinat compania românească „Dan Air” să îşi mute cursele pe Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău.

Din 13 noiembrie, compania a început să opereze pe Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău urmând ca baza să fie deschisă către toate cele opt rute din 12 decembrie. 

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *