Primăria Capitalei a finalizat lucrările la incineratorul de nămol de la Stația de Epurare Glina

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a fost finalizată etapa de testare a incineratorului de nămol de la Staţia de Epurare Glina şi urmează să se facă recepţia, potrivit Agerpres.

„În câteva săptămâni se va finaliza şi etapa a-II-a a Staţiei de Epurare Glina care va extinde capacitatea de epurare pentru întreg debitul de ape uzate, iar astfel apa provenită din canalizare va fi epurată mecanic şi biologic 100%. Odată cu extinderea şi modernizarea Staţiei de Epurare Glina se ajunge la tratarea a circa 12 m3/s de ape uzate, iar potrivit calculelor specialiştilor aceştia sunt parametri suficienţi pentru Bucureşti până în anul 2040”, a scris edilul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că Incineratorul de nămol de la Staţia de Epurare Glina reprezintă o „investiţie unică” în România şi una din cele mai mari construcţii de acest gen din Europa. Acesta utilizează nămolul rezultat din epurarea apelor uzate orăşeneşti şi tratează termic deşeurile nepericuloase rezultate din acest proces.

„Din gazele de ardere rezultate şi evacuate de incinerator se recuperează căldura care se foloseşte, pe de o parte, în procesul de uscare şi ardere a nămolului, iar pe de altă parte într-un sistem de generare a energiei electrice”, a explicat Nicuşor Dan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *