Premierul Viktor Orban: Ungaria trebuie să schimbe Uniunea Europeană, nu să o părăsească

Ungaria trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles, a declarat sâmbătă prim-ministrul Viktor Orban, la congresul partidului său Fidesz, adăugând că Uniunea Europeană trebuie schimbată, mai degrabă decât abandonată, transmite Reuters.

Orban a reiterat opoziţia guvernului său faţă de începerea discuţiilor cu Ucraina cu privire la aderarea acesteia la UE.

”Corectarea promisiunii greşite (de la Bruxelles) de a începe discuţiile (cu Ucraina despre aderarea la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de UE”, a spus Orban, adăugând că va lupta împotriva încercărilor UE pentru a stabili migranţii în Ungaria.

Orban, care a fost blocat într-o dispută cu Bruxelles-ul cu privire la fondurile UE îngheţate din cauza retragerii democratice a guvernului său, a declarat săptămâna aceasta că strategia UE de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei a eşuat şi că se opune începerii negocierilor de aderare cu Kiev.

Ucraina, care a solicitat să adere la UE la câteva zile după invazia Rusiei din februarie 2022, consideră aderarea drept o prioritate de vârf.

Problema începerii discuţiilor de aderare cu ţara va fi pe ordinea de zi la un summit al UE de luna viitoare.

Decizia de a invita Ucraina să înceapă discuţiile de aderare la summit este ”în pericol”, a declarat vineri un înalt oficial al blocului, citând rezistenţa maghiară care ar putea obstrucţiona unanimitatea a 27 de ţări UE drept unul dintre motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *