Restricții pentru șoferii care conduc mașini pe gaz 

Șoferi iau în calcul să își echipeze mașinile cu instalații GPL din cauza prețurilor mari la benzină și motorină. Totuși, trebuie avută în vedere și siguranța pasagerilor și riscurile pe care le aduce instalația GPL.

Mai multe date arata că mașinile pe GPL au avantaje în favoarea benzinei sau motorinei, mai ales din punct de vedere al prețului dar și al protejării mediului înconjurător.

Recent au fost prezentate și riscurile pe care șoferii trebuie să și le asume atunci când montează un astfel de sistem. In prezent toate mașinile moderne au rezervoare de benzină realizate din plastic. La polul opus, rezervorul unei instalații de GPL este realizat din oțel, tratat în așa fel încât să nu ruginească și pentru a rezista la șocuri și impact direct.

Dar gazul are o singură problemă. Arde mai repede față de motorină și benzină. În cazul unui impact, dacă motorul merge pe GPL și zona compartimentului motor sau o conductă este afectată, gazul emanat în atmosferă se va aprinde extrem de repede. Dacă se întâmplă așa ceva, gazul va arde exact ca la brichetă, cu flacăra bine localizată, fără să explodeze. Specialiștii și tehnicienii auto declara că daca o degajare cu foc se va produce, acest lucru le va permite pasagerilor să-l stingă sau să plece de la fața locului.

Tot tehnicienii-auto declară că pericolul nu vine din cauza rezervorului de GPL sau a sistemului, ci mai degrabă din cauza că unii șoferi nu își fac reviziile la zi sau merg la mecanicii care improvizează.

detalii pe news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *