Autorităţile din Grecia au arestat 79 de persoane care ar fi provocat intenţionat incendii de vegetație

Foto: REUTERS/Lefteris Damianidis

Unele persoane au fost prinse în fapt într-o pădure de lângă Atena, acolo unde flăcarile au distrus aproape 6.000 de hectare de teren şi au ars case din mai multe localităţi. 

Incendiul de lânga capitală este doar unul din aproape 400 care devastează ţara. Situația cea mai grea este în nord-estul ţării, în provincia Evros, unde peste 73.000 de hectare de pădure și vegetație au fost distruse, iar potrivit unui comisar european, este cel mai grav incendiu din istoria UE.

De altfel, 2023 este deja anul cu cele mai mari incendii înregistrate în Grecia în ultimii 15 ani, multe declanşate intenționat. Ministrul pentru Protecție Civilă a transmis un mesaj dur pentru cei care distrug ţara și pun în pericol vieţile oamenilor.

„Nişte piromani nenorociţi declanşează incendii care ameninţă păduri, proprietăţi şi, cel mai grav, vieţile oamenilor. Divizia de anchetă a Departamentului de Pompieri, alături de poliţia greacă şi serviciile de informaţii, fac tot posibilul pentru arestarea acestor piromani. Comiteţi o crimă împotriva ţării şi nu veţi scăpa. O să vă găsim şi veţi fi traşi la răspundere”, a declarat Vassilis Kikilias, ministrul pentru Protecţie Civilă din Grecia.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *