A fost semnat contractul pentru Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş. Pentru celelalte 3 loturi se semnează în următoarele săptămâni

foto: facebook/cnadnr

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş a fost semnat miercuri, iar pentru celelalte trei loturi contractele vor fi semnate în următoarele săptămâni, a anunţat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aşadar, după ceva vreme, am reuşit să închidem procedura pe Lotul 3 de la Sibiu la Făgăraş. E un lot care e undeva în mijloc, dar eu sper, din ceea ce ştiu, ca şi proceduri în acest moment, că şi celelalte trei, care se află în diverse faze, vor fi atribuite, vor fi semnate contractele în următoarele săptămâni. Cred că tronsonul 4, dacă nu mă înşel, a şi câştigat la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, n.r.), deci se află în situaţia de a fi semnat contractul şi pe tronsonul 4 cu aceeaşi companie. E o companie puternică, o companie care a făcut lucrări în multe alte zone din Europa şi din Asia şi chiar Africa. E o companie care stă foarte bine şi e solidă financiar, e o companie care în acest moment a câştigat contracte în multe zone. Suntem optimişti, sigur, cu acele menţiuni care sunt cunoscute de fiecare dată. Ne menţinem în termenii contractului şi încercăm să le ducem la bun sfârşit. Aşa cum am spus, şi tronsonul 4, din câte ştiu, are acelaşi câştigător”, a menţionat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, „urmează să se finalizeze procedurile şi pe tronsoanele 1 şi 2, astfel încât, într-o lună, poate o lună şi un pic să avem finalizate toate cele patru tronsoane de 68 km, de la Sibiu la Făgăraş.”

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos – Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA).

Durata pentru construcţia acestui tronson – finanţat prin Programul de Transport 2021-2027 – este de 48 de luni: din care 12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Pe traseul acestui tronson vor fi construite inclusiv 27 de poduri şi pasaje. Acest tronson va fi realizat de constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret.

Sorin Grindeanu: Minimumul de kilometri pe care să-l dăm în circulaţie să fie de 200

În cei 30 de ani de după Revoluţie, statul român a rămas dator cu multe vizavi de cetăţeanul român, dar printre primele datorii neonorate e cea legată de de infrastructură. Lucrurile în acest domeniu au mers prost, chiar foarte prost – şi nu trebuie să facem noi comparaţii cu ţări mai dezvoltate, ci cu unele din jurul nostru şi să vedem cât s-a dezvoltat această infrastructură de transport. Lucrurile acestea trebuie să se schimbe, indiferent de guvern, de ministru, de culoarea guvernului, de preşedinte şamd. Eu am spus că până la finalul anului viitor – şi am spus asta în repetate rânduri, adică 2023 şi 2024, minimumul de kilometri pe care să-l dăm în circulaţie să fie de 200″, a menţionat Sorin Grindeanu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *