Statul încearcă să-și reducă gaura financiară după preluarea Blue Air

Operatorul low-cost Blue Air câştigă procesul intentat împotriva Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru amenda de 2 milioane euro (9,8 mil. lei) pe care compania a primit-o în vara anului trecut. ANPC a amendat Blue Air cu o sumă record de 2 milioane euro pentru anularea mai multor zboruri.

O mare coincidență este faptul că statul, odată ce a pus mâna pe Blue Air, a început să reducă din pix amenda pe care trebuia să o plătească operatorul aerian statului român, respectiv ANPC-ului, pentru nerespectarea relațiilor contractuale cu pasagerii.

În 2022, după aplicarea amenzii de către cei de la ANPC, Blue Air anunţa la acea vreme că va solicita instanţei anularea deciziei ANPC (Procesul Verbal de Constatare a Contravenţiei nr.935562 din data de 14 Iunie 2022), considerând că aceasta este ilegală şi discriminatorie.

Judecătoria Sectorului 1 a decis astăzi, 25 mai, anularea procesului verbal şi reducerea amenzii la 100.000 lei, aproximativ 20.000 euro.

„Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petenta BLUE AIR AVIATION S.A. în contradictoriu cu intimata AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR. Anulează în parte Procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria ANPC nr. 935562 din data de 14.06.2022, precum şi Raportul de analiză şi stabilire a sancţiunii nr. 04 emis de intimată la data de 12.07.2022. Dispune sancţionarea contravenţională a petentei cu amendă în cuantum de 100.000 lei pentru fapta prevăzută de art. 6 alin. (1) lit. b), c) şi d) din Legea nr. 363/2007 reţinută în sarcina acesteia, ca urmare a aplicării legii contravenţionale mai favorabile şi înlătură măsura complementară a restituirii contravalorii serviciilor anulate şi a compensaţiilor aferente în termen de maxim 10 zile conform art. 12 ind. 1 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 363/2007, ca urmare a aplicării legii contravenţionale mai favorabile, menţinând măsura propusă de încetare a practicii incorecte ca legală şi temeinică”, se arată pe platforma portaljust.ro

2 comentarii pentru “Statul încearcă să-și reducă gaura financiară după preluarea Blue Air

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *