Video. Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia, în contextul invaziei în Ucraina

Foto: reuters.com

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia. Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru „operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: „Este necesar să susţinem propunerea Ministerului Apărării şi a Statului Major, să avem o mobilizare parţială în Rusia. Repet: Vorbim doar de o mobilizare parţială. Doar rezerviştii vor fi recrutaţi. Prioritari vor fi cei care activează în forţele armate, care au o specializare militară şi experienţă. Toţi cei mobilizaţi vor fi obligatoriu antrenaţi suplimentar înainte să fie trimişi pe front, pe baza experienţei pe care am învăţat-o până acum în operaţiunea militară specială. Decretul privind mobilizarea parţială a fost deja semnat”.

Video: Sky News

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este „eliberarea” Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit „sub jugul” Ucrainei.

Citeşte întreaga ştire aici: Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia, în contextul invaziei în Ucraina. Cum arată decretul și ce conține el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *