Lege pentru vaccinarea obligatorie?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei, întrucât, în lipsa vaccinării, virusul găseşte aici un teren foarte prielnic.

”Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Arafat anunţă că se dă lege pentru vaccinarea obligatorie: „Avem şi de la Ambulanță, şi de la SMURD, şi de la ISU nevaccinaţi”

Întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a afirmat: ”Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”.  Arafat a explicat anterior că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este puţin peste 30%.

Raed Arafat: „Acum este ceasul al 12-lea, cuţitul nu este până la os, a trecut de os”

România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record, atât în ceea ce priveşte numărul de infectări, cât şi la numărul deceselor.

detalii pe romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *