Dan Barna: A fost depusă moțiunea de cenzură

Foto: https://gov.ro

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna transmite că a fost depusă moţiunea de cenzură, după ce în cadrul negocierilor din coaliţia de guvernare, fiecare formaţiune şi-a menţinut punctul de vedere, fără a se ajunge la un acord pentru a continua colaborarea, informează Agerpres.

„Cei de la PNL au spus că rămân alături de premierul Florin Cîţu. Noi am transmis că acesta nu mai are încrederea, urmare şi a votului Comitetului Politic – peste aproape 400 de lideri din USR PLUS au confirmat lucrul acesta. Pe cale de consecinţă, în aceste clipe tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, calea parlamentară prin care sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier şi coaliţia să poată să meargă mai departe”, a arătat Barna într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Liderul USR PLUS şi-a exprimat convingerea că în momentul în care PNL va propune un nou premier, coaliţia va putea să continue

El a precizat că la începutul săptămânii viitoare, miniştrii USR PLUS îşi vor depune demisia. Totodată, a arătat că în cazul în care moţiunea nu va trece, USR PLUS va rămâne în opoziţie.

„E foarte important ca în politica din România să vină şi acest mod de a face politică, pe respectarea cuvântului, pe respectarea programului de guvernare. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, am acordat mai multe şanse premierului Cîţu. De fiecare dată a eşuat în a-şi respecta cuvântul pe care ni l-a dat şi la care s-a angajat. Din această cauză am ajuns în situaţia în care ne aflăm astăzi, să fie nevoiţi să depunem această moţiune de cenzură”, a mai precizat Barna.

El a adăugat că în cadrul discuţiilor de la Palatul Victoria, reprezentanţii USR PLUS au dezaprobat aprobarea OUG privind Programul „Anghel Saligny”.

Potrivit acestuia, actul normativ a fost adoptat într-o manieră „ostilă”, fără amendamentele USR PLUS. În acest context, Barna apreciază că premierul „nu a mai dorit continuarea” actualei structuri a coaliţiei.

„Noi am spus că adoptarea unui subiect atât de important, cum este PNDL, împotriva voinţei şi a acordului şi a unei soluţii discutate în coaliţie, adoptarea lui – am spune noi, chiar ostil, cu câteva minute înainte de şedinţa coaliţiei – arată un dezinteres total al premierului Florin Cîţu faţă de continuarea acestei structuri a coaliţiei, lucru confirmat, de altfel, şi de demiterea ministrului Stelian Ion, fără niciun temei real. Din acest motiv, am înţeles mesajul premierului: nu mai dorea continuarea şi atunci am depus moţiunea de cenzură”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *