Guvernul a adoptat Proiectul Anghel Saligny fără avizul Consiliului Economic și Social

Foto: gov.ro

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind Planul Național de Dezvoltare, în ciuda opoziției USR-PLUS, care nu și-a trimis miniștrii la ședință. Deși ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a susținut că Ordonanța are toate avizele, acestuia îi lipsește, de fapt, avizul CES.

Consiliul Economic și Social este instituit prin Constituție, iar obținerea avizului este obligatorie. Premierul susține însă contrariul, la fel ca și Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.
Continuă controversele în jurul Planului Național de Dezvoltare „Anghel Saligny”. Asta și după ce Guvernul Florin Cițu a adoptat vineri ordonanța de urgență referitoare la acesta, de la care a plecat scandalul cu USR-PLUS, urmat de demiterea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției.

Ordonanța adoptată a trecut fără ca ea să fi fost avizată de Consiliul Economic și Social, deși anterior, ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, susținea că aceasta are toate avizele necesare.

Președintele CES, Bogdan Simion, îl contrazice. „Nu, nu are avizul CES”, a precizat acesta.

Citeşte întreaga ştire aici: Guvernul a adoptat Proiectul Anghel Saligny fără avizul Consiliului Economic și Social. Legea spune că e obligatoriu, Cîțu susține că nu e nevoie de el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *