Programul care a aruncat în aer Guvernul Florin Cîțu

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a declarat că se va consulta, joi seară, cu specialiştii de la Ministerul Dezvoltării în ceea ce priveşte proiectul de act normativ privind Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

„În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari, ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de Ministerul Dezvoltării, cu specialiştii, cei care au iniţiat acest proiect de act normativ şi cu siguranţă voi aviza acest proiect”, a declarat, joi seară, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică şi aşa trebuie să rămână.

„Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor, despre oportunitatea unui program sau unei măsuri guvernamentale deciziile sunt luate atunci când construieşti programul de guvernare, când stabileşti politicile publice sau direcţiile de acţiune. Ministerul Justiţiei se va pronunţa de fiecare dată pe legalitatea uni proiect de act normativ, şi nu pe oportunitate”, a subliniat el.

Programul ”Anghel Saligny” privind alocarea de fonduri în valoare de 50 de miliarde de lei comunităţilor locale, se află la originea scandalului din coaliţie soldat cu revocarea lui Stelian Ion – acuzat că nu a avizat actul normativ referitor la acest program – din funcţia de ministru al Justiţiei, postul său fiind preluat de Lucian Bode, ca interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *