Controale dispuse de Ministerul Sănătăţii la producători de biocide, după ce a fost semnalată prezenţa în spitale a unor dezinfectanţi cu 0% substanţă activă

Din opt substanțe biocide cumpărate aleatoriu din magazin, trei conțineau dezinfectanți diluați. Ba mai mult, unul dintre produsele testate nu conținea deloc substanța activă pentru care a primit avizul de punere pe piață, arată un experiment făcut de publicația sibiană Turnul Sfatului.

Ministerul Sănătăţii a dispus efectuarea de controale la producătorii de biocide SC GRANDE GLORIA PRODUCTION SRL şi SC G&M 2000 SRL, după ce a fost semnalată prezenţa în spitale a unor dezinfectanţi cu 0% substanţă activă.

„Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a solicitat astăzi, 7 iunie a.c., inspectorilor sanitari din cadrul DSP Galaţi şi DSP Ilfov efectuarea de controale, conform competenţelor, la producătorii SC GRANDE GLORIA PRODUCTION SRL, respectiv la producătorul SC G&M 2000 SRL”, a transmis instituția condusă de Ioana Mihăilă într-un comunicat.

Citeşte întreaga ştire aici: Dezinfectanți cu 0% substanță activă, vânduți în magazine. Ministerul Sănătății anunță controale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *