Ziua de 1 iunie vine cu noi măsuri de relaxare

Foto: https://pixabay.com

Guvernul a decis ca începând de marţi să intre în vigoare o serie de măsuri de relaxare, printre care se numără: activităţi culturale, artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, redeschiderea piscinelor şi a locurilor de joacă din spaţii închise.

Noile măsuri de relaxare au fost adoptate joi, 27 mai, în sedință de Guvern, și intră în vigoare astăzi, 1 iunie.

  • Crește numărul participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment desfășurate în spații deschise, de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Toate vor purta mască. Organizatorii concertelor și festivalurilor pot crește numărul participanților numai dacă toți fac dovada vaccinării anti-COVID (schemă completă și au trecut 10 zile de la rapel).
  • Crește numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.
  • Urcă la 8 numărul persoanelor care pot circula în grupuri.
  • La evenimentele private – nunți, botezuri etc. – pot participa 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate sunt vaccinate.
  • Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau prezintă un test negativ și se vaccinează înainte de intrarea la eveniment. „Asta înseamnă că la evenimentele sportive vom avea centre de vaccinare”, a spus premierul Cîțu în timpul prezentării măsurilor de relaxare, joia trecută, după ședința de Guvern.
  • Crește numărul persoanelor admise în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, fără obligativitatea purtării măștilor, dar cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp de persoană. Numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.
  • Crește gradul de ocupare a meselor din interiorul restaurantelor – de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului. Și aici, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.

La 1 iulie și 1 august vor urma alte măsuri de relaxare, conform calendarului anunțat de guvernanți.

Citeşte întreaga ştire aici: 1 iunie, o nouă relaxare a restricțiilor. Măsurile care intră în vigoare astăzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *