Astăzi încep înscrierile elevilor la Bacalaureat 2021

Înscrierea candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an începe azi şi se va finaliza pe data de 4 iunie, în aceeaşi zi în care se vor încheia şi cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a, informează Agerpres.

Potrivit calendarului de examen afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu – Limba şi literatura română – proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului – proba E.c), pe 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi 1 iulie – Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 5 iulie – până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 – 18,00.

Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august.

Anul acesta, probele de evaluare a competenţelor la examenul naţional de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;

* proba de evaluare a competenţelor digitale. 

Ce acte trebuie să conțină dosarul de înscriere

Dosarele de înscriere pentru Bacalaureat 2021 se depun fie în format fizic, fie electronic sau prin poștă la liceul absolvit și trebuie să cuprindă:

  • 2 Fotografii 3/4 pentru Diploma de bacalaureat
  • Copie certificat de naștere
  • Copie carte de identitate
  • Foaie matricolă
  • Adeverință recunoaștere probe (pentru absolvenții din promoțiile anterioare)
  • Cerere-tip de înscriere
  • Cereri pentru echivalarea/recunoașterea probelor de competențe
  • Cerere către inspectorul școlar general pentru candidații din alte județe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *