Experţii financiari avertizează că Super Liga va afecta cluburile mici

 Planul de înfiinţare al Super Ligii europene de fotbal ar putea avea ca efect diminuarea audienţei şi a contractelor pentru drepturile de televizare şi în cele din urmă va afecta rating-ul de credit al cluburilor care nu sunt implicate în noua competiţie europeană, conform lui Michael Goldberg, vicepreşedintele agenţiei de rating de credit DBRS Morningstar, citat de Reuters.

Goldberg susţine că modelul Super Ligii promovează o mai mare inechitate, iar cluburile de top vor avea o situaţie financiară şi mai bună, care le vor oferi capacitatea să transfere cei mai buni jucători şi să câştige mai uşor meciurile din campionatele naţionale, faţă de cum o făceau până acum.

”Din punct de vedere financiar, cluburile din această Super Ligă o vor duce mai bine, dar cred că se va diminua produsul pe care îl oferă liga internă. Atunci cluburile care nu participă la Super Ligă ar putea fi şi mai mult dezavantajate decât erau înainte”, a opinat expertul financiar.

Înfiinţarea Super Ligii a fost anunţată duminică de 12 cluburi fondatoare, printre cele mai mari din Europa, proiect care a fost criticat imediat de autorităţile fotbalului, fani şi politicieni care au avertizat că bogăţia şi puterea vor fi concentrate în mâna unui număr restrâns de cluburi de elită.

Conform lui Goldberg, veniturile din radiodifuzare şi sponsorizări în cadrul ligilor interne vor continua să fie semnificative, dar ar putea scădea în timp, pentru că ”fanii nu vor vrea să vadă un rezultat de 5-0 în fiecare săptămână”.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *