Măsură fără precedent a polițiștilor: Luni, ziua fără amenzi pentru neportul centurii sau vorbitul la telefon în trafic

Fără amenzi, de luni, pentru neportul centurii, vorbitul la telefon în trafic sau pentru traversări neregulamentare. Și nu e vorba de vreo schimbare legislative, ci de declanșarea protestului inedit la care vor recurge polițiștii nemulțumiți de înghețarea salariilor, potrivit tvr.ro.

Și cetățenii trebuie să se aștepte la controale excesive și la întârzieri la ghișee, tot ca măsură de protest. Iar acesta este doar un prim pas, spun sindicaliștii, din ceea ce va urma săptămânile viitoare, dacă nu se va ajunge la o înțelgere cu guvernanții.

În ultima zi a lui 2020, polițiștii, grefierii și lucrătorii din penitenciare au ieșit în stradă și au cerut renunțarea la înghețarea salariilor. Au amenințat că pot recurge și la alte forme de exprimare a nemulțumirilor, dacă guvernanții nu se răzgândesc. Pentru că negocierile au eșuat, patru sindicate din Ministerul de Interne recurg la o măsură inedită de protest. Vor da numai avertismente, fară amenzi.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatulului Poliţiştilor Europol: “Ordonanța de guvern care reglementează regimul contravențiilor prevede ca măsură principală amenda sau avertismentul. E clar că în condițiile în care cuantumul amenzilor reprezintă o sumă ce se varsă la bugetele locale, nu cred că vor fi colegi dornici să umfle bugetele locale”.

Reprezentații sindicaliștilor amenință și cu alte măsuri în perioada următoare: nu vor mai face ore suplimentare, nu vor mai verifica persoanele aflate în carantină și promit să răspundă doar urgențelor.

detalii pe stiri.tvr.ro

Un comentariu pentru “Măsură fără precedent a polițiștilor: Luni, ziua fără amenzi pentru neportul centurii sau vorbitul la telefon în trafic

  1. Ei sunt într-un protest continuu de 30 de ani altfel nu am fi campioni la accidente mortale în UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *