Cazuri de violență împotriva câinilor. Legi noi de protecție a animalelor

Potrivit unor reglementări noi, în cazul animalelor bătute, chinuite sau altfel spus, aflate în pericol, polițiștii pot emite de îndată un ordin pentru plasarea acestora într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Deși inițiativa este binevenită, ea este discutabilă, spun atât iubitorii de animale cât și reprezentanții unor ONG-uri. Asta pentru că condițiile din majoritatea adăposturilor publice din țara noastră lasă de dorit. Cu toate acestea, datorită noilor reglementări, de curând, în Capitală au fost salvați peste 100 de câini care trăiau la limita dintre viață și moarte.

În urmă cu câteva zile, printr-un apel la 112, Secția 13 de Poliție din Capitală a fost sesizată de faptul că pe un teren viran, printre deșeuri, într-un container, ard trupurile unor câini. De această faptă de cruzime este bănuit proprietarul unui „adăpost” care găzduia în condiții mizere nu mai puțin de 108 câini.

Potrivit unor reglementări intrate de curând în vigoare, polițiștii au putut emite de îndată, ordine pentru plasarea patrupezilor în adăpost. În acest caz, animalele au fost preluate de către angajații ASPA. Până acum acest lucru nu era posibil.

detalii pe stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *