Violențe fără prededent în SUA. Stare de asediu la Washington

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt, miercuri după amiaza, Capitol Hill în ziua în care Congresul american urma să valideze victoria lui Joe Biden în alegeri, potrivit g4media.ro.

Ședința a fost suspendată din cauza unor scene de neimaginat în Statele Unite, considerată cea mai puternică democrație din lume. Liderii occidentali au denunțat violențele și ceea ce au numit un asalt la adresa democrației. În Washington a fost decretată starea de asediu iar militarii Gărzii Naționale au fost trimiși pentru a restabili ordinea. Ședința Congresului a fost reluată.

Senatorul republican John Cornyn, unul dintre liderii grupului republican, l-a criticat dur pe Donald Trump, sugerând că retorica acestuia a dus la atacul asupra Capitoliului (Fox News)

Ora 10.02: Mai mulți lideri republicani au respins cererile repetate ale lui Trump de oprire a validării rezultatului de la alegerile prezidențiale. Printre ei se numără și influentul senator Lindsey Graham, potrivit Fox News

UPDATE 09:12 Mai multe televiziuni ultraconservatoare au minimizat gravitatea intruziunii susţinătorilor lui Trump în Capitoliul de la Washington, evocând o furie legitimă şi acuzând, fără dovezi, extrema stângă că s-a infiltrat în această mişcare, a informat AFP

detalii pe g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *