Mii de șoferi de tir din România au scăpat de haosul de la granița dintre Marea Britanie și Franța

După cinci zile de haos, zeci de mii de tiriști scapă de haosul de la vama Marii Britanii cu Franța.

Autoritățile din Marea Britanie au reușit să deblocheze situația de la granița cu Franța. În perioada 22-27 Decembrie, camioanele au format o coloană de aproximativ 50 km din cauza blocajului de la vama Marii Britanii cu Franța. Mii de șoferi de tir din România au fost nevoiți să petreacă Crăciunul blocați în această coloană, fără apă și măncare.
Dănuț B. un șofer de camion din România, fratele acestuia și încă un coleg au reușit să ajungă la vamă. “Am fost la mila locanicilor, în 25-26 Decembrie am înaintat 3 km. Am mers pe jor aproximativ 1 km și am întâlnit mulți români 70-80. Sunt polonezi ajutați de autoritățile poloneze din Anglia ,vin printre mașini le aduc apă mâncare și medicamente, noi romanii suntem sclavii Europei. Pe 26 Decembrie localinicii ne-au adus mancare și apă”, ne-a povestit Dănuț B.
Șoferul român a precizat că situația a început să se deblocheze de ieri, n.r. 27 Decembrie. “Am ajuns la check in la tren. Nu mai venim spre România pentru Revelion, rămânem la muncă până în Februarie”, ne-a spus șoferul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *