Negocierile pentru Guvern s-au BLOCAT. Klaus Iohannis decide soarta Executivului

Negocierile pentru formarea noului guvern, purtate de UDMR, USR și PNL, s-au încheiat după doar două ore de discuții, conform unor informații pe surse.

Se pare că pentru a doua zi la rând cele trei partide nu au reușit să cadă de acord asupra împărțirii funcțiilor din guvern și a șefiei Camerei Deputaților, potrivit stiripesurse.ro. Deși în zona funcțiilor parlamentare și a Programului de guvernare s-au făcut deja progrese importante, în zona funcțiilor guvernamentale ele nu prea au mișcat deloc – BLOCAJUL este la principii. USR/PLUS susține că nu e normal ca PNL care a luat premierul să aibă preemțiune directă și la următoarea funcție disputată… cea de președinte al Camerei Deputaților. Ei propun ca funcțiile de premier, președinte al Camerei Deputaților și a Senatului României să fie discutate la pachet și cine are deja una să nu poată numi și la a II-a tragere pe baza procentelor obținute în alegeri.
Prin urmare discuțiile se vor concentra pe funcția de la Camera Deputaților unde și Ludovic Orban și Dan Barna își dispută întâietatea. Șeful PNL a venit cu propunerea să se lase această poziție în dispută deoparte și să se meargă mai departe pe motiv că nu are o miză personală și dacă în final funcția va reveni USR atunci șefia Senatului să revină liberalilor și să se sprijine astfel reciproc, formulă respinsă categoric de USR/PLUS (potrivit surselor participante la discuții Dacian Cioloș ar fi fost mai conciliant, în timp ce Dan Barna a fost inflexibil).

detalii pe stiripesurse.ro

Un comentariu pentru “Negocierile pentru Guvern s-au BLOCAT. Klaus Iohannis decide soarta Executivului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *