Clotilde Armand și USR nu plătesc gunoiul în cel mai bogat sector al Capitalei

Romprest a anunțat că limitează temporar și gradual activitățile din cadrul serviciului de salubrizare în Sectorul 1 al Ca, începând de ieri, decizie notificată în termenul contractual Autorităților locale și centrale.

Romprest anunţă limitarea temporară a activităţilor de salubrizare în Sectorul 1 nefiind plătită de 4 luni. „În ultimele 4 luni, începând cu luna Iulie 2020, asigurăm exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare, acest serviciu public în folosul cetățenilor. Practic, finanțăm integral Serviciul de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului București”, susţine conducerea Romprest într-un comunicat de presă.

Mesajul integral al companiei Romprest:

„Noi, angajații de la COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A., operatorul serviciului public de salubrizare în raza teritorială a Sectorului 1 al Municipiului București, ne adresăm, prin acest Mesaj, locuitorilor din Sectorul 1, dar și, deopotrivă, tuturor celor care lucrează aici sau doar tranzitează acest sector

Noi, cei de la Compania Romprest, suntem cei care, ziua și noaptea, în regim de continuitate, 24 de ore din 24 în fiecare zi a săptămânii, facem curațenie pe străzile și în spațiile publice din acest sector. Noi suntem cei care fac Curațenia să pară o stare de normalitate.

Fie că vă întâlniți cu autospecialele verzi din programele noastre pentru colectarea deseului menajer, fie ca remarcati pe marginea drumului, dimineata devreme, sacii in care am strans deseurile din salubrizarea cailor publice, pe care colegii nostri le precolecteaza in programele lor, e clar, ne intalnim zilnic.

E adevarat, uneori venim prea devreme și vă trezim dimineața din somn, vă prezentăm scuze, dar avem de colectat deșeuri menajere de la 1.967 asociații de proprietari și 30.392 gospodării individuale.

E adevarat, uneori mai blocam traficul, vă prezentam scuze, dar programele noastre de curatenie stradală trebuie să acopere un număr de 1.200 artere rutiere în lungime de 463 km.

In toata aceasta perioada complicata, in starea de urgenta si in starea de alerta, in care pastrarea sanatatii publice este cel mai mare deziderat la nivel mondial, noi, cei 3.000 de angajati de la Compania Romprest, am fost zi de zi la lucru, nu am interupt si nu am diminuat serviciul in beneficiul acestei comunitati in niciun moment. In fiecare zi, am spalat suplimentar strazile si trotuarele, sustinand, in domeniul nostru de activitate, campania #statiacasa, sub sloganul personalizat #noifacemcuratenie.

Ca in fiecare an, ne-am pregatit din vreme si pentru iarna, avem utilajele functionale si am contractat materialul antiderapant.

Am respectat toate clauzele contractuale, toate solicitarile autoritatii contractante, toate prevederile legislative.

Dar, se dovedeste ca suntem singuri in sustinerea acestui efort de a presta serviciul public in folosul cetatenilor Sectorului 1 la standardele pe care acestia le merita si cu care i-am obisnuit.

In ultimele 4 luni, incepand cu luna Iulie 2020, asiguram exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare, acest serviciu public in folosul cetatenilor. Practic, finantam integral Serviciul de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti.

Astfel, in baza prevederilor contractului de delegare, conducerea Companiei a luat decizia de a limita temporar si gradual activitatile din cadrul serviciului de salubrizare, incepand cu data de 27.11.2020, decizie notificata in termenul contractual Autoritatilor locale si centrale.

Vom incerca sa limitam impactul pe care reducerea graduala a activitatilor serviciului il va avea asupra cetatenilor din acest sector si asupra orasului in general. Astfel, aceasta limitare temporara de activitate NU va afecta colectarea deseurilor menajere de la populatie si de la agentii economici.

Din grija pentru cetateni si pentru mediu, am incercat sa evitam acest moment, am facut toate demersurile legale pentru a nu fi pusi in aceasta situatie, dar, am ajuns la epuizarea integrala a resurselor financiare.

Promitem ca, daca remedierea situatiei nu va intarzia si apelurile noastre vor avea un raspuns din partea autoritatilor, vom incerca sa evitam pana in ultimul moment sistarea serviciului public de salubrizare in Sectorul 1.

Dar, va rugam sa ne intelegeti. Noi nu dispunem de alocari bugetare, noi nu colectam taxe si impozite, noi nu aplicam amenzi. Noi suntem o companie privata, care are ca unica sursa de venit prestarea unei activitati economice.

Si, mai e ceva… si pentru copiii si parintii nostri vin Sarbatorile de iarna.

Suntem convinsi ca ne veti intelege si ne veti sustine, si va multumim pentru asta.

Va uram ca Sarbatorile de iarna sa va gaseasca sanatosi!”

Cu prietenie,

Cei 3.000 de angajati ai Companiei Romprest Service SA

Un comentariu pentru “Clotilde Armand și USR nu plătesc gunoiul în cel mai bogat sector al Capitalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *