VIDEO! Ștefan Etveș on-line-Cine manevrează Autoritatea Feroviară Română?

În ultimele emisiuni Drumurile Noastre, de pe B1 TV am deschis cutia pandorei legat de tot ce înseamnă autorizare, licențiere, certificare, supraveghere, control și siguranță feroviară. Da, Autoritatea Feroviară Română.

Ne-am uitat mai atent la trecutul unora dintre persoanele din conducerea actuală a acestei instituții şi am realizat că acestea au făcut parte la un moment dat din conducerea CFR Marfă. Sunt foști directori generali, directori generali adjuncţi sau foști directori de sucursale. Dacă ne gândim la soarta operatorului naţional, sincer… ar trebui să ne fie milă serios de AFER. Probabil că, misiunea lor este de a face cu AFER ceea ce au făcut și cu CFR Marfă.

Continuăm dezvăluirile cu o altă familie care face jocurile în AFER

Mai exact, jocurile de natură juridică. Este vorba despre familia (A). Un adevărat nucleu al cumetriilor și famigliilor din AFER. Sunt cei care practic legalizează, care vizează şi deseori instrumentează artificiile conducerii instituției. Toate deciziile importante din AFER, cele care deseori au fost îndreptate împotriva angajaților, au fost şi sunt vizate de această familie. Anul 2017 de exemplu, este anul în care an angajaţii AFER au organizat un protest în faţa Ministerului Transporturilor, din cauza unor astfel de decizii instrumentate de către Familia A, care alături de conducerea de atunci lupta împotriva angajaţilor.
Vorbim de doamna MA, şefa Birului Juridic al AFER, îl are în subordine pe șotul ei (RA). Acum aproximativ un an, RA a fost numit, a fost promovat cu delegaţie pe funcția de şef la Biroul Reglementări Europene din ASFR, cu un salariu mult mai mare decât cel de consilier juridic. O funcţie care nu are nici o legătură cu pregătirea şi cu aptitudinile lui RA.

Pentru această promovare, s-au făcut diverse „artificii” şi s-au exercitat presiuni, numirea fiind făcută de către MMC, care atunci era director general al AFER. De atunci, menținerea pe postul de șef de birou a lui RA s-a prelungit trimestrial sau lunar prin act adițional. Motivul: doar pentru ca soţia lui, doamna MA avizează şi chiar concepe în continuare artificiile conducerii economice a AFER, sau mai rău… să piardă sau să câștige procesele AFER cu salariații, la comandă ori la pont în funcție de interes. De aici mergem cu gândul la prima parte a dezvăluirilor noastre despre AFER, unde povesteam despre un angajat care primit zeci de mii de euro câștigând, in mod dubios, un interesant proces cu AFER. Un adevărat șantaj finuț în interiorul caracatiţei, care funcţionează de ani de zile. Un fapt care dovedește puterea şi influența pe care familia (A) o are la nivelul familiilor şi cumetriilor din AFER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *