Conferință de presă, primarul Capitalei și ministrul Finanțelor,

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, vor susţine sâmbătă, la ora 13:30, o conferinţă de presă. Conferinţa va avea ca temă situaţia Elcen.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în ceea ce priveşte Elcen prima etapă este scoaterea societăţii din insolvenţă. „Împreună cu Primăria Capitalei, s-a găsit o formă la care se lucrează ca, printr-un swap în legea bugetului, anumite datorii pe care Primăria Capitalei le are către Termoenergetica, care, la rândul ei, le are către Elcen, care, la rândul său, le are la ANAF, să poată fi compensate. Asta este de principiu. Atunci se vor şterge penalităţile Elcen, pentru că avem Ordonanţa 69 care permite acest lucru. Elcen devine o companie viabilă şi va fi scoasă din insolvenţă”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a subliniat că Elcen a depus pe call-ul de proiecte deschis pe Fondul de Modernizare trei proiecte în valoare de 370 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET Progresu (160 de milioane), CET Sud (160 de milioane) şi CET Grozăveşti (50 de milioane de euro). Va fi tehnologie nouă şi randamentul va creşte de la 50% la 95%.

„În paralel cu reabilitarea reţelelor termice, aţi văzut că s-a semnat contractul de finanţare de 250 de milioane de euro pentru reţeaua termică de transport. Vom avea în patru ani un sistem modern de producere a energiei termice, a mai spus ministrul Economiei. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *