Cum se schimbă ora şi cum ne afectează sănătatea

ORA DE IARNĂ 2020. Românii trec la ora de iarnă în ultimul weekend din luna octombrie. Astfel, în noaptea de 24 spre 25 octombrie ceasul se dă înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00.

ORA DE IARNA 2020. În noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020 se revine la ora de iarna, ceasurile vor fi date cu o ora inapoi, astfel incat ora 4:00 va deveni ora 3:00. Duminica, 25 octombrie 2020, va fi cea mai lunga zi din an, iar romanii vor avea prilejul sa doarma cu o ora in plus.

ADVERTISING

Anul acesta ar putea fi ultimul în care se schimbă ora. Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.

Statele care decid să menţină permanent ora de vară vor face ultima modificare în acest sens în ultima duminică din martie 2021, iar cele care hotărăsc să rămână la ora de iarnă (ora standard) vor face ultima modificare în ultima duminică din octombrie 2021.

ORA DE IARNĂ 2020. Efectele schimbării orei asupra sănătății
Specialiştii consideră că schimbare orei ar putea avea efecte asupra sănătăţii oamenilor.Persoanele pe care le poate afecta sunt în special cei cu afecțiuni precum apneea de somn, potrivit The Telegraph.

detalii pe romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *