ATENȚIE! Mașinile cu volan pe dreapta nu se mai pot înmatricula

În România circulă peste 110 000 de mașini cu volan pe dreapta. De la începutul anului au fost înmatriculate peste 15 000 de autoturisme cu volan pe dreapta, în ușoară creștere față de 2019.

Mașinile cu volan pe partea dreaptă NU vor mai putea fi înmatriculate în România de la 1 ian. 2021 dacă perioada de tranziție între Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană nu va fi prelungită iar semnalele de până acum arată că mai sunt doar două luni și jumătate din acest acord atât de important.

Prețul semnificativ mai mic poate chiar la jumătate față de o mașină obișnuită – pare să fie foarte atractiv pentru șoferii care le cumpără deși la volanul acestora riscul de accident este foarte mare după cum arată statisticile Poliției Rutiere.

În plus posibilitatea de revânzare este mult mai mică. Cu toate acestea, prezența mașinilor cu volan pe dreapta este constantă pe șoselele noastre : peste 110 000 mașini înmatriculate deja cu 15 000 înscrise în primele 9 luni ale anului, surprinzător în contextul crizei chiar în creștere ușoară față de 2019.

Ce trebuie să știe șoferii care dețin mașini cu volan pe dreapta am aflat de la Directorul General al RAR, ing. Radian Tufă :

detalii pe romania-actualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *