Coronavirus: Rata mortalității, maxim 1%

Un înalt oficial al departamentului american al Sănătății a afirmat joi că rata de mortalitate a coronavirusului este estimată la maxim 1%, pe baza numărului de cazuri nedetectate la nivel mondial, scrie AFP.

Cu o zi în urmă, președintele Donald Trump criticase cifra de 3,4% înaintată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), afirmând că „intuiția” îi spune că este „falsă”.

OMS își bazează estimarea doar pe numărul cazurilor confirmate. „În prezent, cea mai bună estimare a ratei de mortalitate globală pentru Covid-19 se situează între 0,1% și 1%”, a spus secretarul adjunct al sănătății, Brett Giroir.

„Întâi, pentru că numeroase persoane nu se îmbolnăvesc și nu sunt testate – acest lucru reflectă ce se întâmplă în țările din străinătate. Deci, pentru fiecare caz, există cel puțin două sau trei persoane care nu sunt detectate”, a explicat el.
Rata de mortalitatea „ar putea cu siguranță și este probabil mai ridicată decât cea a gripei sezoniere”, de circa 0,1% potrivit serviciilor americane de sănătate, „dar nu este probabil în jur de 2 – 3%”, a adăugat el.

hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *