Cine o „bate” pe Gabriela Firea

Liderii USR au aprobat, sâmbătă, regulamentul de desemnare a candidaților la locale, care permite candidaturile interne pentru alegerile locale pentru candidații independenți. Astfel, Nicușor Dan poate candida ca independent cu susțierea partidului la Primăria Capitalei.

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abțineri, restul fiind voturi „pentru”, informează Mediafax. Dan Barna afirmase anterior că Nicușor Dan a fost invitat să se înscrie în USR. „În felul acesta, eu consider că USR și întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic”, a explicat Dan Barna. Nicușor Dan nu a dat însă curs invitației, motivând că „deocamdată este în logica de candidat independent”.
„Este unul dintre candidații pe care noi îi considerăm viabili și cu șanse să poată fi candidatul unic al Opoziției în ceea ce înseamnă lupta pentru București și pentru câștigarea Bucureștiului de la Gabriela Firea”, a declarat Dan Barna despre Nicușor Dan.
Comitetul Politic al USR a adoptat un regulament de susținere a candidaților independenți la alegerile locale:

Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare
Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcționare, printre care și un regulament privind susținerea la alegerile locale a candidaților non-membri sau independenți, introducând posibilitatea ca filialele județene sau locale ale USR să decidă susținerea unor candidați externi.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *