Ministrul Cuc a avut nevoie de 10 morți pentru a verifica tiriștii

După accidentul grav din județul Ialomița, în care 10 persoane au murit și 7 au fost grav rănite, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc s-a gândit să verifice activitatea camionagiilor.

Chiar dacă Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., organism aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, ar trebui să efectueze inspecţii şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, mii de șoferi de camioane și tiruri circulă zilnic fără să respecte timpii legali de conducere și perioadele de repaus zilnice.

Odată cu tragicul accident din județul Ialomița, ministrul Cuc a anunţă razii masive în trafic pentru a depista firmele de transport şi şoferii care nu respectă legea. Reacţia ministrului vine în urma accidentului de circulaţie produs sâmbătă dimineaţa în judeţul Ialomiţa şi soldat cu 10 morţi şi 7 răniţi.

„Va urma o perioadă de razii masive în trafic pentru a depista firmele de transport şi şoferii care nu respectă legea, şi vom aplica noi măsuri drastice în acest domeniu. Am decis să convoc la ora 16:00 un comitet operativ cu toţi factorii de decizie implicaţi pentru a lua măsurile necesare astfel încât asemenea tragedii să nu se mai repete”, a scris Răzvan Cuc sâmbătă pe pagina sa de Facebook.
10 persoane au murit şi 7 sunt rănite în urma unui accident de circulaţie produs sâmbătă dimineaţa, la ora 5:00, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un tir şi un microbuz de transport pasageri. Accidentul a fost provocat de faptul că şoferul tirului a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu microbuzul de călători.
Opt din cele zece persoane care au murit în accident erau angajaţi Mega Image, a anunţat retailerul pe pagina sa de Facebook. De asemenea, şapte dintre răniţi sunt tot angajaţi ai companiei. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *