VIDEO! Drumurile Noastre B1 TV! Șeful CFR Călători, Valentin Dorobanțu trage o linie a datoriilor de 100 milioane de euro

Directorul general al CFR Călători, Valentin Doribanțu nu respectă Legea bugetului de stat prin alocarea subvenției primită de CFR Călători (BANI PUBLICI) către alți destinatari, respectiv furnizori, (în detrimentul CFR SA (TUI) , energie și combustibil de tracțiune.

O altă problemă în cadrul CFR Călători este creșterea salariilor de la 1 Septembrie cu 15% în condițiile existenței unui buget cu pierdere de peste 400 milioane de lei  și implicit a inexistenței fondului se salarii aprobat în momentul semnării CCM (lipsă sursă bugetară ptr creșterea salariilor) fapt ce va conduce inevitabil la incapacitate de plată, creșterea arieratelor, creștererea galopată a penalităților și implicit a deficitului bugetar.

Una dintre măsurile previzibile fiind concediarea unui număr semnificativ de salariați fie prin impunerea intrării în concediu fără salariu. Salarii majorate cu 15% de la 1 Septembrie, în contaxtul în care anul acesta CFR Călători trage linie cu 100 milioane de euro pierderi.

Mai multe detalii în emisiunea Drumurile Noastre, din 4 Octombrie

Directorul CFR Călători, Valentin Dorobanțu nu răspuns următoarelor întrebări:

1 Cât se plătește lunar din valoarea TUI facturat de CFR SA? (În sumă sau procent)

2 În ce document este prevăzut fondul de salarii care să susțină creșterea salariilor?

3 Este sustenabilă creșterea salariilor cu 15% în condițiile în care bugetul de venituri și cheltuieli este aprobat cu o pierdere de peste 400 milioane de lei?

4 Care sunt implicatiile acestor creșteri salariale ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *