Dan Barna: Respect diaspora, respect România.

Respect diaspora

Dan Barna transmite pe pagina personală de Facebook că USR nu și-a facut campanie la mitingul din 10 august și face o analiză a acestei date în conștiința publică:

„În istoria unei națiuni există date care își pierd rapid rezonanța de cifră de calendar și devin simboluri care poartă în ele emoția unei societăți sau generații. 1 decembrie, 9 mai, 24 ianuarie sau 22 decembrie sunt astfel de date. Oamenii rețin impresia și emoția unui eveniment major și după o vreme, niște ani, data lui devine referința afectivă a acelei țări.

Nu cred că există convertire mai rapidă a datei în simbol precum în cazul lui 10 august.

Se întâmplă asta pentru că 10 august are în el atât de multă speranță și emoție și atât de multă durere și frustrare cum puține evenimente au împletit în istoria noastră.

10 august are în el toată speranța României alungate de 30 de ani care înflorește pe celelalte meridiane pentru ca aici nu ne-am priceput sau nu am vrut să-i dăm vreo șansă.

10 august are în el toată emoția României risipite care nu a mai vrut să stea deoparte, care s-a asumat anul trecut ca nu mai poate sta deoparte când o guvernare iresponsabilă se luptă să le demoleze „acasă” – le.

10 august are în el toată durerea României batjocorite ai cărei cetățeni veniți de departe la un protest pașnic au fost fugăriți, bătuți și gazați de un stat care și-a folosit jandarmii nu pentru a proteja, ci pentru a împărți teroare și groază.

10 august are în el toată frustrarea României disprețuite că la un an de la acea atrocitate civică revoltătoare și după un vot care a arătat că așa nu se mai poate, povestea este împachetată în mușama, iar cei responsabili au fost „sancționați” prin promovarea pe alte funcții.

Am fost acolo anul trecut, ne-am luat rația de gaz și bastoane distribuită de Guvern. Membrii noștri vor fi și astăzi în Piața Victoriei, printre cetățeni, alături de ei, așa cum suntem de trei ani. Nu vom strânge semnături în piață și nu vom face acolo campanie.

10 august este de-acum despre respectul României de pretutindeni. Respect diaspora, respect România.”

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *