Incredibil! CĂLĂUL de la Caracal a fost arestat preventiv pentru viol şi trafic cu minori, nu şi CRIMĂ

Bărbatul suspectat de răpirea fetei a fost arestat pentru 30 de zile. El se declară nevinovat.

Parchetul general aduce noi precizări în cazul fetei dispărute în Caracal, menţionând că autorizaţia de percheziţie a fost emisă, în noaptea de joi spre vineri, la ora 02:39 şi a fost înmânată procurorului la ora 03:05 şi că la ora 06:00 s-a pus în executare mandatul de către Poliţia Municipiului Caracal, împreună cu Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. DIICOT Craiova a preluat de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt ancheta în dosarul dispariţiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni, judeţul Olt, care se presupune că a fost ucisă la Caracal, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariţia unei alte adolescente de 18 ani, în luna aprilie.

Anchetatorii au reluat cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, bărbatul suspectat în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni. Cercetările se desfăşoară în prezenţa lui suspectului, acesta fiind adus, sâmbătă după-amiaza, la Caracal, de la Craiova.

Gheorghe Dincă a contestat măsura arestului preventiv.

UPDATE: Gheorghe Dincă a fost readus de procurori la locuinţă pentru continuarea anchetei. Anchetatorii fac o nouă percheziţie, sâmbătă, în casa bărbatului arestat preventiv în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt.

UPDATE: Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și trafic de minori, NU şi pentru crimă.

Tribunalul Dolj este instanța care a decis arestarea preventivă a lui Gheorghe Dincă, după ce suspectul a fost reținut pentru 24 de ore în această dimineață.

Bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spune că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.

Avocatul din oficiu, desemnat de Baroul Dolj pentru a-l reprezenta pe Gheorghe Dincă din Caracal, suspectat că ar fi sechestrat şi ulterior ar fi ucis-o pe adolescenta din Olt, spune că acesta nu îşi recunoaşte fapta.

“De la momentul la care a fost adus la audieri şi până în momentul de faţă, inclusiv în faţa instanţei de judecată pledează ca nevinovat. Spune că nu cunoaşte cele două persoane. La ora actuală acuzaţia nu este de omor, este vorba despre trafic de minori şi viol, acestea sunt infracţiunile care se reţin în sarcina dânsului la momentul de faţă”, a explicat avocatul.

Întrebat de jurnalişti dacă probele sunt concludente, avocatul a răspuns: “Sunt nişte indicii care se pot ridica şi la nivel de probă însă nu sunt suficiente pentru o acuzaţie care este atât de gravă. Din punctul meu de vedere sunt multe alte probe care urmează să se stabilească prin expertiză de specialitate, se vor stabili de ce natură erau acele oase care s-au descoperit. Adică e prematur să discutăm despre vinovăţie acum în baza acestor indicii”.

Avocatul a menţionat faptul că Gheorghe Dincă spune că în zilele în care este acuzat că ar fi luat fetele cu maşina ar fi fost la piaţă, iar după-amiază a desfăşurat activităţi de tinichigerie.

“Justifică faptul că în zilele respective a fost plecat la piaţă în timpul dimineţii şi după aceea a revenit la domiciliu unde a lucrat o activitate de tinichigerie, dânsul dezmembrează şi componente de fier şi le comercializează. (…) Nu prea sunt persoane să le indice ca martor, sunt câteva persoane însă nu au numele lămurit, deci probabil le va urmări urmărirea penală”, a explicat avocatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *