ANUNȚ important pentru școlile de șoferi și instructori

Prefectul Capitalei, Sever Romulus Stana a precizat că Ordinului nr.456/24.05.2019  privind modul de organizare a activităților necesare desfășurării probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere fost emis pentru  a veni în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor Capitalei, care au reclamat valori mari de trafic și de disconfort urban  generate de activitățile specifice obținerii permisului de conducere.

“Instituția Prefectului Municipiului București a depus diligențele necesare pentru identificarea și deschiderea unor zone de examinare a candidaților care să poată să fie accesibile tuturor candidaților din toate sectoarele. Tot prin prezenta reglementare, au fost stabilite noi puncte de efectuare a apelului la plecarea în proba practică”, conform unui comunicat transmis de Prefectura Capitalei. .
Ordinul a reglementat o situație sesizată de către cetățeni, societatea civilă prin organizații non guvernamentale, instituții publice cu atribuții în domeniul reglementat, dar și de către asociațiile școlilor de șoferi și ai instructorilor auto.

„Astfel, în vederea emiterii ordinului, au fost organizate ședințe de lucru la care au participat specialiști – ofițeri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ai Brigăzii Rutiere București dar și reprezentanți ai școlilor de șoferi și ai societății civile.
Toate cele mai sus menționate, susțin și dovedesc pe deplin temeinicia, oportunitatea, legalitatea emiterii actului administrativ prin care s-a soluționat astfel, o problemă obiectivă ridicată de cetățenii municipiului București încă din anul 2017. Precizăm că, modalitatea de soluționare prin reglementare a problemelor invocate s-a făcut prin acordul tuturor participanților la discuțiile care au precedat emiterea prezentului ordin, ordinul fiind perfectibil în funcție de propunerile pe care reprezentanții tuturor organismelor implicate le vor invoca.

În vederea perfectării, armonizării prevederilor prezentului ordin cu noile situații apărute din practica aplicării actului mai sus menționat, vor fi organizate ședințe de lucru la care vor participa specialiști – ofițeri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ai Brigăzii Rutiere București, pornind de la propunerile pe care autoritatea emitentă le-a solicitat cetățenilor și reprezentanților școlilor de șoferi și ai instructorilor auto”, a precizat Pefectura Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *