Pensionarii primesc BILETE DE TRATAMENT. În ce condiţii se acordă

Guvernul a aprobat, marţi, printr-o hotărâre, numărul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2019, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Guvernul a stabilit că din suma de 335.113.000 lei, prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 cu această destinaţie, vor fi asigurate cel mult 59.622 de locuri la tratament balnear. Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţile de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Viorica Dăncilă: Pensionarii vor beneficia, în acest an, de aproximativ 60.000 de bilete de tratament

Astfel, Guvernul a stabilit că din suma de 335.113.000 lei, prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 cu această destinaţie,  vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice pentru anul 2019 maximum 59.622 de locuri la tratament balnear.

Biletele vor fi repartizate pe maximum 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, preţul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear.

Sunt vizaţi, în principal, pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *