Uniunea Europeană suspendă zborurile cu Boeing 737 Max în tot spaţiul său aerian. TAROM comandat 5 astfel de avioane cu peste 500 milioane de dolari

Uniunea Europeană a decis să interzică zborurile cu avioane de tip Boeing 737 Max în tot spaţiul său aerian, după prăbuşirea avionului Ethiopian Airlines, a doua catastrofă cu acest tip de aeronavă la un interval de doar 133 de zile.

Anunţul a fost făcut de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Traficului Aerian şi intră în vigoare marţi 1e martie, la ora 19.00 GMT (ora 21.00, ora României). Un astfel de avion Boeing 737 Max operează şi pe teritoriul României, el aparţinând companiei Fly Dubai şi făcând curse regulate pe ruta Bucureşti – Dubai. De asemenea, Tarom a comandat 5 aeroane de acest tip care urmează să fie livrate companiei naționale în 2023. Blueair a comandat 15 avioane 737 MAX 8 și urmează ca în vară să intre primele în flotă.

După prăbuşirea avionului etiopian, mai multe ţări, printre care China, Indonezia, Singapore, Oman, Coreea de Sud şi Mongolia au dispus suspendarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX, la fel procedând şi numeroase companii aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *