Un oficial al Regatului Unit a facut anunțul așteptat de românii din Marea Britanie

Indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate, i-a trasmis ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit, Sir Alan Duncan, unui oficial din Guvernul Dăncilă.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba a avut o convorbire telefonică cu Sir Alan Duncan, la solicitarea oficialului britanic. „Ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit a reiterat asigurările că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate. De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa May ia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluţie sustenabilă în relaţia dintre Marea Britanie şi UE. Oficialul britanic a precizat că, în ciuda dificultăţilor politice din legislativul de la Londra, există speranţa că procesul de consultare internă aflat în desfăşurare va permite obţinerea unei soluţii care să constituie baza reluării dialogului cu Uniunea Europeană”, informează Ministerul Afacerilor Externe. Sir Alan Duncan i-a transmis ministrului delegat George Ciamba că apreciază „determinarea autorităţilor române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetăţenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului”.
La rândul său, ministrul delegat George Ciamba a transmis că România, în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, discută cu celelalte state membre şi cu instituţiile europene, fiind gata să asigure condiţiile pentru dialog imediat ce va exista conturată o poziţie a guvernului britanic, se mai arată în comunicatul MAE. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *