Anunț de ultimă oră a ministrului Ecaterina Adronescu privind dotarea şcolilor

Toate cele trei cantine, R1, R2 si R3, ale complexului studentesc din Regie, sunt dezafectate, joi 17 iunie 2010. In imagine, Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatatii Politehnice Bucuresti (UPB).

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunțat că se pregătește un proiect pe fonduri europene pentru achiziţionarea şi dotarea şcolilor cu table inteligente şi cu tablete electronice ce vor fi oferite tuturor elevilor.

„Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci, noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci, un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem, pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei şi bioinginerie”, a afirmat Ecaterina Andronescu. Ministrul Educaţiei a mai afirmat că, în prezent, o echipă din minister lucrează la redactare a proiectului ce va fi realizat din fonduri europene. „Este cu bani europeni şi, acum, suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme, pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnazii şi licee, în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile”, a completat Andronescu.
Ecaterina Andronescu are, în programul vizitei la Constanţa stabilită şi o întâlnire cu conducerea Universităţii Ovidius, pentru a discuta domeniile de interes şi nivelul de competenţă din perspectiva dezvoltării unui centru multicultural de excelenţă în domeniul ştiinţelor. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *