Schengen – Românii sunt în continuare verificați pe aeroporturile din Europa

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a adus în atenția publicului faptul că, deși România a intrat în spațiul „Air Schengen” începând cu 31 martie, pașapoartele românilor sunt încă verificate pe aeroporturile din spațiul Schengen, potrivit b1tv.ro.

Situația a stârnit reacții din partea europarlamentarului, acesta urmând să înainteze plângeri oficiale către Comisia Europeană și către aeroporturile respective.
România a intrat pe 31 martie în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Totuși, aeroporturi din marile orașe ale Europei precum Paris, Amsterdam sau Munchen încă solicită verificarea documentelor românilor.
„Românii, controlați în continuare pe aeroporturile Europei! Discriminarea continuă, chiar dacă România este în Schengen. Voi transmite plângeri oficiale Comisiei Europene și aeroporturilor din statele membre unde românilor încă li se controlează pașapoartele, deși din 31 martie țara noastră este parte din spațiul unic de circulație european pe cale aeriană și maritimă. Este un abuz clar din partea autorităților naționale respective, nu se poate să fie controale prin sondaj fix la avioanele românești, iar control prin sondaj nu înseamnă că verifici toate documentele pentru fiecare dintre cei care călătoresc dinspre România.”, a transmis Vlad Gheorghe în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *