Sorin Grindeanu: Localitatea Slatina-Timiş va avea acces la Drumul Expres Filiaşi-Lugoj

Localitatea Slatina-Timiş (judeţul Caraş-Severin) ar putea avea acces la Drumul Expres Filiaşi-Lugoj, urmând să fie analizată realizarea unui nod rutier pentru asigurarea conexiunii cu DN6, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Localitatea Slatina-Timiş (judeţul Caraş-Severin) va avea acces la Drumul Expres Filiaşi-Lugoj! Împreună cu reprezentanţii CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere n.r) am discutat astăzi cu proiectantul sectorului de drum Domaşnea-Caransebeş şi am stabilit să găsim soluţii pentru valorificarea potenţialului turistic al zonei. Astfel, în zona localităţii Slatina-Timiş va fi analizată realizarea unui nod rutier pentru asigurarea conexiunii cu DN6”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcţiei sectorului de drum expres Domaşnea- Caransebeş parte a DEx Filiaşi-Lugoj a ajuns în momentul de faţă în faza de finalizare a Analizei Multicriteriale de Traseu Etapa 1 (stabilirea variantelor de traseu).

„Studiul de Fezabilitate trebuie finalizat în luna august 2025, iar ulterior se va intra în faza contractării construcţiei acestui sector de drum de mare viteză”, a punctat Sorin Grindeanu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *